Gainer masă musculară – care e cel mai bun?

blog3_gym-stack.jpg

De foarte multe ori, atunci cand ne dorim să aducem o schimbare modului în care facem mișcare, ne antrenăm și modelăm corpul, nu știm exact de unde să începem. Este bine de știut că, înainte de toate, trebuie să avem o alimentație sănătoasă, să avem activitate sportivă zi de zi și să evităm, pe cât posibil stresul, dar să și ne îngrijim de un somn odihnitor.

Înainte să decidem ce program alegem pentru îmbunătățirea aspectului nostru fizic, trebuie să stabilim profilul nostru atletic. Vrem doar să ne redefinim masa musculară? Sau poate să slăbim și să menținem un procent optim de grăsimi în organism? Ori suntem deja sportivi de performanță, practicăm culturismul sau vrem să rămânem bine conturați în continuare? Din oricare categorie am face parte, este important să știm că activitatea musculară trebuie susținută, deoarece nutrienții și în general proteinele obținute din alimentație nu sunt suficienți pentru a genera energia pe care corpul o depune în cadrul efortului fizic susținut.

De aceea, este necesară suplimentarea proteinelor sau a concentratelor proteice pentru a crește rezistența organismului înainte, în timpul și după antrenamentele fizice. Deși există prejudecăți conform cărora aceste suplimente conțin substanțe dăunătoare sau chiar ilegale, aces lucru nu este adevărat, ele conținând de fapt o concentrație mai mare de proteine extrasă din surse alimentare naturale.

Tipuri gainere

Cele mai bune suplimente proteice pentru creșterea și redefinirea masei musculare, dar și pentru recuperarea după antrenament poartă numele de gainere. Acestea sunt niște nutrienți speciali care rate diferite de carbohidrați și proteine. Este important să știm că efectele lor depind și de perioada în care sunt administrate. Dacă vor fi consumate înainte de antrenament, ele dau energie și vor întârzia apariția oboselii în timpul efortului fizic. Livrate corpului după antrenament, acestea vor reconstrui depozitele de glicogen din mușchi și vor ajuta la creșterea țesutului muscular. Din cauza conținutului de carbohidrați, gainerele cresc grăsimea corporală. Cele care conțin mai puține proteine (20%) și mai mulți carbohidrați (80%) sunt potrivite pentru persoanele cu grăsime corporală scăzută, ectomorfi, deoarece acestea vor crește și masa corporală dar și nivelul de grăsime din corp. Gainerele care conțin și carbohidrați complecși, aminoacizi și sunt echilibrați și în proteine și în carbohidrați sunt recomandate persoanelor cu constituție normală, mezomorfă. Cele care conțin mai mulți carbohidrați complecși, o cantitate semnificativă de proteine, enzime digestive, aminoacizi esențiali sunt favorabile oricând, în timpul zilei, pentru ectomorfi și mezomorfi, în vreme ce endomorfilor, adică persoanelor care se îngrașă ușor, li se recomandă consumul acestora după antrenament.

Gainere Universal, BIOTech, MuscleTech, Evogen

Gainerul Universal Gain Fast este o explozie unică de nutrienți de calitate, de tip all-in-one, pentru un consum zilnic, conținând peste 31-00 de calorii din 150g de proteine, 596 de carbohidrați și doar 15 g de grăsimi. Sub forma unor arome delicioase, ajută vizibil la îmbunătățirea performanțelor și la optimizarea masei musculare.

BIOTech HyperMass este o alegere perfectă pentru cei care sunt în faza creșterii masei musculare, întrucât ei au nevoie de un aport caloric crescut, pe care acest gainer îl va suplimenta.  Complex de carbohidrați alcătuit din 3 carbohidrați cu indice glicemic diferiți, acesta nu are adaos de zahăr și va oferi 3 tipuri de proteine cu viteze de absorbție diferite, necesare pentru obținerea unei mase musculare optime.

MuscleTech Extreme, este un gainer special creat pentru cei care doresc să crească considerabil masa musculară, fiind ideal pentru culturiști și sportivi în îmbunătățirea forței și a rezistenței.

În aceeași notă, Evogen Super Huge este dedicat aceleiași categorii, fiind soluția recomandată pentru atingerea greutății dorite și pentru creșterea masei musculare în mod calitativ și sigur, în cel mai scurt timp posibil.

Indiferent în ce stadiu al călătoriei tale către obținerea masei musculare dorite, la GYM Stack îți putem fi alături cu cele mai valoroase sfaturi pentru ca experiența unui mass gainer să fie un succes!

RELATED ARTICLES