Proteina din lapte – tot ce trebuie să știi

Când ne gândim la proteina din lapte, ar trebui să știm că aceasta este foarte importantă pentru funcționarea normală a organismului nostru, întrucât este o sursă foarte bogată în proteine. Dacă îți dorești să îți crești masa musculară, trebuie să știi că proteina din lapte este un element ce nu poate lipsi din acest proces și care te va ajuta să îți atingi obiectivele sportive.

Tipuri de proteină

În același timp, deși nu este chiar sursa ideală de proteină universală, proteina din lapte are numeroase beneficii pentru organismul uman, conținând un număr mare de aminoacizi. Proteinele din lapte fac parte din două grupe principale, proteinele din zer, care reprezintă un procent de 18% din totalul proteic și cazeina, care se regăsește în lapte într-un procent de 82%, conținând și fosfor. În ce privește proteina din zer, aceasta este recomandată a fi folosită înainte și după efortul fizic. Asta pentru că ea are capacitatea de a repara rapid țesutul muscular, dar și energizează, iar sportivii sau practicanții amatori vor reuși să obțină forța și energia de care au nevoie pentru a continua în deplină capacitate fizică antrenamentele. Spre deosebire de proteina din zer, cazeina se digeră mai greu, dar ajută și ea la repararea țesutului muscular, fiind indicat să se administreze pe timp de noapte.

Așadar, chiar dacă este o sursă foarte importantă de proteine, zerul nu este sursa ideală de proteine, pentru că aceasta se digeră rapid, deci nu rămâne în organism vreme îndelungată. Cazeina, digerată în până la 7 ore, conține o serie de aminoacizi benefici pentru organism.

Fiecare dintre acestea două își are rolul bine stabilit în organism, iar în ce privește creșterea musculară, ambele își aduc un aport important în acest proces.

Cea mai bună proteină

Pentru ca proteina din lapte să rămână cât mai mult timp în organism, ea trebuie să fie cât mai aproape posibil de consistența ei naturală, extrasă din surse naturale, noninvazive. Asta va contribui la o eliberare treptată a carbohidraților, întrucât aceasta formează un fel de gel în intestin, care se absoarbe în câteva ore, iar aminoacizii vor fi folosiți în mod continuu de organism.

Și zerul și cazeina conțin compuși esențiali pentru corp, peptidele bioactive. Cele din cazeină ajută la fortificarea sistemului imunitar și sprijină funcționarea corectă a celui digestiv. În plus, alte peptide au capacitatea de a scădea presiunea arterială și de a împiedica formarea cheagurilor de sânge, dar și de a distribui eficient calciul și fosforul în organism.

Zerul, de altfel, conține imunoglobine care ajută sistemul imunitar să funcționeze eficient, având și importante proprietăți antioxidante și antimicrobiene. În aceeași măsură, facilitează absorbția vitaminei A și a fierului. Pentru creșterea masei musculare, proteinele din zer sunt mai eficiente, pentru că ele stimulează sinteza proteinelor active în formarea mușchilor, mai mult decât o fac cele ce provin din cazeină. Aceasta din urmă are avantajul de a susține refacerea musculară (vitală în depunerea efortului), prin rata lentă de absorbție. În același timp, cazeina oferă o senzație de sațietate de lungă durată, care va ajuta la înlăturarea poftelor, susținând fidel urmarea dietei prestabilite și a consumului echilibrat și corect de substanțe necesare în procesul de creștere musculară.

Prin urmare, combinația între aceste două proteine va duce la o dezvoltare armonioasă și la atingerea masei musculare dorite. Pentru cele mai bune concentrate proteice din proteina din lapte, GYM Stack are o serie de recomandări în funcție de profilul tău atletic și este gata să-ți fie alături în tot acest proces , pe drumul către forma ta ideală!

RELATED ARTICLES