Clătite proteice: rețeta gustoasă și ușor de preparat

Când te apuci de sport, trebuie să adopți o alimentație adecvată. Ai nevoie de energie, dar și de proteine, astfel încât raportul dintre efort și dezvoltarea musculară să fie optim. De asemenea, trebuie să te asiguri că mănânci sănătos. Chiar dacă pe piață există multe produse procesate bogate în proteine, cel mai bine este să-ți prepari chiar tu mâncare delicioasă și sănătoasă. Chiar dacă nu te pricepi la gătit, unele rețete sunt atât de simple, încât n-ai cum să dai greș. Este și cazul clătitelor, pe care sigur le adori. Descoperă alături de noi cum să prepari clătite cu multe proteine, care te ajută să-ți construiești corpul dorit și să-ți astâmpări pofta de bunătăți.

 

Ingrediente pentru clătite proteice

Principalele ingrediente pentru clătitele proteice sunt proteina din zer, făina, ouăle și laptele. Bineînțeles, îți trebuie și un pic de sare și zahăr, ca să scoți aromele clătitelor în evidență. Mai ai nevoie și de ulei și unt pentru coacerea aluatului. Rețeta poate avea multe variante, în funcție de preferințele pentru umplutură, dar ingredientele pentru aluat sunt, în general, aceleași. Iată ce trebuie să ai pe blatul de lucru când începi să prepari 3 porții de clătite proteice:

  • 1 lingură de proteină din zer sub formă de pudră, aromatizată cu vanilie;
  • 1 ou;
  • 2 albușuri de ou;
  • 1 linguriță de ulei de cocos/vegetal;
  • 1 lingură de apă;
  • 3 sferturi de cană cu fructe de pădure de diverse tipuri;
  • 1 praf de sare;
  • 1 linguriță de zahăr;
  • 1 sfert de cană de iaurt grecesc cu aromă de vanilie.

Mod de preparare

Este atât de ușor să prepari acest desert delicios, încât a doua oară când vei găti clătite nici nu te vei mai uita pe rețetă. Pregătirea compoziției durează 10 minute, iar prepararea clătitelor 15. Astfel, în 25 de minute obții un desert grozav. Trebuie să parcurgi următorii pași:

  1. Amestecă pudra proteică din zer cu apa. Într-un bol de dimensiune medie, bate ouăle împreună cu albușurile de ou până se omogenizează și încorporează aer. Este important să formeze o spumă plină cu bule de aer, pentru ca clătitele să fie pufoase.
  2. Adaugă în compoziție pudra de proteine din zer pe care ai pregătit-o cu apă, apoi sarea și zahărul. Amestecă bine.
  3. Încălzește o tigaie de mărime medie la foc mediu-mare și adaugă puțin ulei. Nu trebuie să pui decât câteva picături pentru fiecare clătită, altfel acestea devin prea uleioase.
  4. Cu un polonic mic ia aluat din castron și pune-l în tigaie. Vrei ca aluatul să se răspândească uniform pe tot fundul tigăii, astfel încât clătita să nu fie strâmbă, prea mică sau prea groasă în anumite zone. Așteaptă 2-3 minute sau până când clătita se coace și întoarce-o pe partea cealaltă. Pentru că deja este coaptă pe o parte, acum durata preparării termice este mai redusă. Așadar, după 1 minut ar trebui să fie gata.
  5. Scoate-o pe o farfurie și reia procesul, până termini aluatul. Dacă ai făcut prea mult sau crezi că te saturi repede, poți păstra compoziția până a doua zi, în frigider. Pentru că aerul introdus în compoziție de ouăle bătute iese în acest interval, când reiei prepararea adaugă puțină apă minerală carbogazoasă. Astfel, vei avea clătite pufoase și a doua zi.
  6. Pentru umplerea clătitelor trebuie să pui câteva lingurițe de fructe în fiecare și să le împachetezi după preferință. Unora le plac cele rulate, iar alții le preferă împachetate. Pune deasupra iaurt grecesc și servește-le.


clatite cu capsuni si frisca
Când să mănânci clătite proteice?

Clătitele proteice sunt ideale pentru micul dejun, ca desert. Consumă alimente bogate în proteine și aminoacizi înainte să mergi la sală, ca ouă, brânză, iaurt și alte lactate. Un sandviș cu file de pește sau carne de pui este, de asemenea, potrivit. Pentru aportul de carbohidrați îți recomandăm cereale integrale sau fasole, care au indice glicemic mic. Astfel, corpul tău va fi energizat mai mult timp. Poți consuma clătite proteice și la prânz, după masa principală. Nu îți recomandăm să le mănânci seara, pentru că atunci ai nevoie de alimente bogate în cazeină și carne ușoară, astfel încât aportul de nutrienți să fie de ajuns până dimineață.

Informații nutriționale pentru clătite proteice

Clătitele proteice îți asigură 110 kcal. Cantitatea de carbohidrați care ajunge în corpul tău este de 8 g, iar cea de proteine de 9 g. Conținutul de grăsimi este de 4 g, dintre care 1 g de grăsimi saturate. Aportul de colesterol este de 56 mg, iar de sare de aproximativ 85 g. Datorită fructelor, ajunge în corpul tău și 1 g de fibre și 3,3 mg de vitamina C. Vitamina A, necesară pentru diferite funcții ale corpului, este prezentă cu 290 microunități. Clătitele proteice conțin și 177 mg de potasiu, 47 mg de calciu și 1 mg de fier.

Clătitele proteice sunt delicioase și se prepară ușor și rapid. Bucură-te de gustul lor și de nutrienții pe care ți-i oferă!

RELATED ARTICLES